8 schimbări ale corpului prin care treci la 20, 30 și 40 de ani

Marile transformări ale corpului vin odată cu pubertatea, acest lucru este deja cunoscut.

Însă, ce nu știm, este că trupurile noastre sunt într-o continuă schimbare și creștere de-a lungul celor trei stagii ale vârstei, în modalități mai mult sau mai puțin subtile, nu doar în timpul pubertății.

Uite ce se întâmplă cu corpul tău după anii adolescenței.

La 20 de ani

  1. Acneea va începe să apară. Din păcate, chiar dacă ai trecut de acneea din perioada adolescenței, s-ar putea să mai dai de câteva coșuri care să apară din când în când pe tenul tău, sub denumirea de acneea adultului. Ea va apărea în perioadele stresante, dar și înainte de menstruație.
  2. Fața ta se subțiază. Grăsimea de bebeluș de pe tenul tău este ultima care dispară, iar după ce se întâmplă acest lucru, pomeții tăi și alte trăsături faciale vor deveni mai proeminente.

La 30 de ani

  1. Pierzi din masa musculară. Masa musculară scade după ce împlinești 30 de ani, ceea ce va putea duce la o creștere a grăsimii pe corp. Așadar, o femeie care a ajuns la 30 de ani ar putea avea mai mult grăsime pe corp decât o femeie la 20 ani, chiar dacă au aceeași greutate.
  2. Metabolismul încetinește. S-ar putea să fi observat că acest lucru a început undeva în jurul vârstei de 25 de ani, dar începe să se amplifice odată ce împlinești 30. Cu fiecare decadă, metabolismul va scădea cu 2-4%, iar acest lucru va duce la creșterea în greutate.
  3. Oasele sunt mai puțin puternice. Pentru a-ți menține musculatura și oasele cât mai puternice, trebuie să te antrenezi, să respecți o dietă și să eviți fumatul.

La 40 de ani.

  1. Vei avea mai multă grăsime pe abdomen. Datorită scăderii estrogenului și creșterii testosteronului, grăsimea ta se va redistribui în jurul vârstei de 40 de ani. De asemenea, poți crește în greutate datorită scăderii masei musculare.
  2. Vei întâmpina dificultăți de vedere. La 40 de ani, vei avea dificultăți în a vedea lucruri dacă sunt mai departe de 60 centimetri de tine. S-ar putea să ai nevoie de ochelari de vedere.
  3. Absorbi mai puțini nutrienți. Datorită diminuării acizilor din stomac, femeile care au 40 de ani nu vor digera la fel de bine mâncarea. Acest lucru poate cauza deficiențe nutriționale, în special de B12, care poate duce la oboseală. Suplimentele cu B12 cele cu enzimele, și evitarea lichidelor în timpul meselor, pot ajuta la absorbirea mai multor nutrienți.

Foto: Outnow.ch

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro