Trenduri din anii '90 care sunt din nou la modă

Anii 90 se joacă din nou în fața blocului și toată lumea este invitată! Join the club și bucură-te de cele mai noi interpretări ale acestui trend nostalgic.

Trăim vremuri pline de confuzie: Dosarele X s-au întors, Twin Peaks continuă, Clinton a candidat la președinția Americii (Hillary de această dată), iar Cindy Crawford, Claudia Schiffer și Naomi Campbell ne zâmbesc din noile fotografii ale campaniei Balmain. Am ochit cutii pline de gume Turbo prin magazine, batonul Kiss stă roz pe rafturi, în Gaia e Bairam iar în Control e Discotecă – și nu oricum ci cu tunuri cu spumă. Da, suntem tot în anul 2016, chiar dacă it smells like teen spirit. Decada ’90 nici nu a plecat bine că s-a și întors, apăsând pe rând toate butoanele colorate de nostalgii – de la rochii cu bretele la lenjerie Calvin Klein și crop tops – ca într-un Tamagotchi cu selfie încorporat.

De la celebrarea trendului grunge glam marca Saint Laurent, la conceptul de „reverse layering“ brevetat de personajul Cher Horowitz din deja iconicul Clueless și adaptat direct pe runway de designeri precum Dries van Noten sau Emilio Pucci, anii ’90 sunt mai prezenți ca oricând. Acne Studios te trimit direct la petreceri rave, Marc Jacobs o are ca muză și imagine pentru noua sa colecție de beauty pe Winona Ryder, iar ultimul clip Massive Attack o arată pe Kate Moss jucându-se cu lumini într-un body nude, reminiscență delicată a erei heroin chic.

Oare fetele de la Spice Girls ce mai fac?

Foto: Yannis Vlamos

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro