Choker: cel mai stylish accesoriu al anului

Un look sexy și în același timp sofisticat? Ai nevoie de un singur accesoriu cheie, care a făcut furori pe catwalk și printre vedete și starurile de streetstyle: chokerul. Vestea bună? Îl găsești acum și împreună cu ediția de martie GLAMOUR, la chioșcurile de ziare, într-o varietate de modele. 

Chiar dacă panglicile de mătase colorate, mărgele și perle au decorat gâtul nobilimii încă din timpul Revoluției Franceze, probabil adevăratul impact pe care l-a avut asupra generației de fashioniste a luat naștere odată cu sosirea anilor ’90.

Dacă inițial choker-ul reprezenta o modalitate de identificare printre adepții mișcării goth, adolescentele de pretutindeni au adaptat noul accesoriu, care a devenit rapid un simbol universal al nonconformității. Cu toate acestea, trendul chokerului a început sa dispară treptat, pierzându-se în cele din urmă printre jeanșii tip Britney Spears cu talie joasă și bustierele anilor 2000.

Lumea modei avea să trăiască o mare surpriză 20 de ani mai târziu însă, când designerii de la Yves Saint Laurent, Alexaner Wang si Fenty x Puma au ales să reintroducă chokerul pe podium drept accesoriu statement – fie ca o declarație de stil rebelă încadrat într-o ținută sporty-grunge sau un plus subtil de rafinament adus unei ținute elegante de seară.

Astăzi, choker-ul se regăsește printre colecțiile de bijuterii ale tuturor fashionistelor, fie ele modele, fashion icon-uri, bloggerițe, actrițe pe covorul roșu și chiar prințese suedeze.

Ocupând rafturile fiecărui magazin de accesorii, strecurându-se printre paginile revistelor internaționale și regăsindu-se cu ușurința în majoritatea ținutelor celor care iau moda in serios, cu siguranță, putem afirma încrezător un lucru: chokerul anilor ’90 a reapărut subit în joc, iar șarmul acestuia nu va dispărea nicăieri – cel puțin nu pentru mult, mult timp.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro