Balenciaga, working in black - O expoziţie must-see în Paris

Dacă între 8 martie şi 16 iulie vei fii în Paris, trebuie să vizitezi una dintre cele mai importante expoziţii pentru pasionaţii de modă. ,,Balenciaga, working in black’’ este o expoziţie dedicată talentatului creator spaniol Cristóbal Balenciaga şi creaţiilor sale spectaculoase care au contribuit la dezvoltarea unora dintre cele mai importante direcţii din modă. Expoziţia care cuprinde peste o sută de piese şi schiţe ale designerului a fost realizată de Palais Galliera şi poate fi admirată în cadrul Muzeului Bourdelle din Paris (Rue Antoine Bourdelle 75015).

Pasionat de volumetrii, Cristóbal Balenciaga a creat o serie de piese couture care au scris instorie, iar în cadrul expoziţiei veţi putea admira unele dintre cele mai celebre creaţii ale sale. Balenciaga a revoluţionat moda, iar printre cele mai cunoscute invenţii ale sale putem enumera: croiala de tip butoi (1947), croiala tip balon (1950) rochia tunică (1955) şi rochia tip sac (1957).

,,Hainele erau religia sa’’ spunea Christial Dior despre Balenciaga, iar expoziţia dedicată lui se împarte în trei părţi. Prima se intitulează ,,Silhouette & Volumes’’ şi este urmată de ,,Black & Light’’’ şi în final de de ,,Blacks & Colours’’, fiecare fiind dedicată unor piese specifice create de celebrul designer. Negrul a fost mai mult decât o culoare sau o nonculoare pentru Balenciaga, fiind pentru un simbol complex care putea exprima transparenţa, strălucirea sau opacitatea.

Aşa că dacă nu ai plănuit încă o excursie în cea mai importantă capitală a modei, acum ai motivul ideal pentru a vizita acest oraş minunat. Descoperă în galeria foto unele dintre piesele spectaculoase pe care le poţi vedea la expoziţia ,,Balenciaga, working in black’’ de la Paris.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro