Unde ieșim: documentarele anului, la Noaptea Albă a Filmului Românesc

Pe 22 septembrie, la cea de-a 8-a ediție Noaptea Albă a Filmului Românesc, putem urmări documentarele românești care au cucerit publicul în marile festivaluri internaționale din ultimul an.  

Într-o singură noapte, în 8 locații din Capitală, vor fi proiectate aproape 40 de filme de ficțiune și documentare, de lung și scurt metraj. Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc la Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Eforie, Cinema Gloria, J’ai Bistrot, Deschis Gastrobar, Unteatru și Grădina cu Filme.

Am adunat în galerie documentarele pe care le vom vedea, printre care se numără și favoritele noastre: Planeta Petrila și Țara Moartă.

Din programul ediției de anul acesta a Nopții Albe a Filmului Românesc mai fac parte și peliculele Fixeur (r. Adrian Sitaru) – nominalizarea României la Oscar, Ana, Mon Amour (r. Călin Peter Netzer), Inimi cicatrizate (r. Radu Jude), Vara s-a sfârșit (r. Radu Potcoavă), și Ultima zi (r. Gabriel Achim). Tot pe 22 septembrie, în Cluj, Noaptea Albă a Filmului Românesc va aduce 3 proiecții speciale la Cinema Victoria. Programul complet va fi anunțat în curând. Intrarea este liberă la toate proiecțiile.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro