Disney a prezentat pentru prima dată un cuplu format din persoane de același sex, într-un desen animat

Ne place Disney și nu doar pentru că ne aduce aminte de copilărie, ci pentru că promovează diversitatea, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure.

După ce în urmă cu câteva luni Disney a difuzat primul sărut între persoane de același sex într-un desen animat, acum câteva zile au prezentat pentru prima dată un cuplu format din persoane de același sex și surpriză, acest cuplu are și copii. Cel mai probabil membrii Coliției pentru familie au sunat deja la furnizorul lor de cablu TV și au scos Disney Channel din grila lor de programe.

Dar noi, restul, cei care înțelegem cât de important este să îi acceptăm pe cei din jur și cât de important este să nu judecăm, fie că vorbim de subiecte sensibile (care nu ar trebui sub nicio formă să fie sensibile) precum orientarea sexuală sau pigmentul pielii, fie că vorbim despre subiecte aparent banale, aspectul fizic sau preferințele în materie de filme, aplaudăm decizia celor de la Disney de a continua să promoveze diversitatea și egalitatea între oameni.

În episodul de săptămâna trecută din Doc McStuffins, intitulat The Emergency Plan (n.red.: Planul de urgență), ne sunt prezentați doi părinți, un cuplu format din două femei. Wanda Sykes și Portia de Rossi au fost cele care le-au dat voce personajelor, iar lucrul cel mai important de menționat este că nu s-a pus deloc accent pe faptul că în episod apare un cuplu format din persoane de același sex. În schimb, episodul este o lecție pentru copii și dorește să îi învețe cum să se pregătească în cazul unui cutremur.

„Mereu m-am gândit la Doc McStuffins ca la o emisiune despre conceptul de a îi accepta pe cei din jur. Eu fac parte dintr-o familie compusă din două mame și sunt foarte mândră că avem un episod care ilustrează lumea fiului meu și le arată tuturor că dragostea nu are reguli în McStuffinsville“, a spus Chris Nee, producătorul executiv al emisiunii și cea care a scris scenariul pentru acest episod.

Et voilà! Lucrurile sunt mai simple decât par și tot ceea ce trebuie să facem este să înțelegem că oamenii sunt diferiți, dar egali și preferințele noastre, limba pe care o vorbim, țara sau familia în care ne-am născut nu ne ajută să urcăm trepte pe scara ierarhică a societății pentru că aceasta are una singură.

Foto: THE WALT DISNEY COMPANY

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro