10 documentare despre fashion pe care vei dori să le vezi

Toxică sau intoxicantă, definiția lumii fashionului pică deseori la una dintre aceste extreme. Însă între ele sunt sute de nuanțe pe care nici nu ni le imaginăm, dar pe care le putem întrezări în aceste 10 documentare despre fashion (pe care vei dori să le vezi, garantăm).

Dincolo de critici, iubitori, scandaluri și nume de designeri sau modele, moda este un univers complex și are multe aspecte (vorba filmului). Și pentru că ne atrage atât de mult și vrem să cunoaștem ce-i în spate, am ales 10 documentare.

Una dintre cele mai mari curiozități e să vedem cum transformă designerul ideile în colecții, cum se desfășoară procesul, prin câte schimbări trece și cât de mare e statisfacția în final. Șase dintre cele zece documentare ne pun față în față cu câte un deisgner celebru: Dior and I, Signé Chanel, Issey Miyake Moves, Ultrasuede: In Search of Halston, Unzipped și Notebook on Cities & Clothes.
Am căutat și perspectiva fotografului (Helmut Newton, pe care îl adorăm). Și nu puteam vorbi despre fashion fără să vedem ce înseamnă lumea asta pentru modele.

Girl Model e unul dintre cele mai dure documentare despre fashion pe care le-am văzut. Dincolo de haine și fete frumoase, el vorbește despre o realitate pe care o ignorăm. Dar nu povestim mai mult, nu are sens.

Foto: Hepta.ro, Northfoto.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro