Un vaccin împotriva acneei este pe cale să apară

Avem vești bune pentru persoanele care suferă de acnee: cercetătorii lucrează la un vaccin împotriva acneei care să te scape de ea din interior. Află totul despre acesta!

O acnee acută, cronică, pentru care ai încercat orice soluție și nimic nu pare să dea rezultate poate fi un factor care să îți diminueze încrederea în sine. În zilele în care tenul tău pur și simplu erupe, probabil crezi că ești singura care se confruntă cu asta și toți ceilalți au tenul perfect la care tu doar visezi. Capul sus, nu este deloc așa!

Dimpotrivă, studii efectuate de Universitatea din California, San Diego, arată că 85% dintre oameni se confruntă cu acneea la un moment dat în viață, așa că te înțelegem. Tocmai de aceea produsele și medicamentele împotriva acneei reprezintă o preocupare constantă a cercetătorilor, iar rezultatul este numărul mare de produse existente pe piață.

Deși există o mulțime de medicamente, creme sau tratamente locale pentru acnee, cercetătorii de la UC San Diego recunosc că acestea nu sunt universal eficiente sau pe termen lung împotriva Propionibacterium, bacteria care provoacă acneea. În plus, atunci când tratamentul este întrerupt, acneea poate reveni în forță pe tenul tău.

Tocmai de aceea, cercertătorii anterior menționați au anunțat că lucrează la crearea a probabil celui mai revoluționar remediu împotriva acneei: un vaccin. Da, ai citit bine, există speranță!

Cum funcționează vaccinul împotriva acneei

Bacteria Propionibacterium secretă o proteină toxică la nivelul pielii care cauzează inflamația, iar acest vaccin acționează ca un antibiotic la aceasta. Vaccinul nu va omorî bacteria în sine pentru că, spun cercetătorii, aceasta este benefică într-un fel – este bacteria gram-pozitivă din păr, gât, față și intestine.

Totuși, acneea are cauze multiple (hormoni, sebum în exces, înmulțirea bacteriilor, pori blocați, inflamație), ceea ce poate amenința eficiența acestui vaccin. Până acum vaccinul s-a dovedit eficient în teste, însă doar odată ce va fi testat pe pacienți care suferă de acnee ne putem pune toată încrederea în el.

Totuși, sperăm că cercetătorii iau în cauză toate aceste cauze pentru că ne punem mari speranțe în acest vaccin. Atâția oameni ajung să aibă probleme emoționale din cauza acneei, iar acest vaccin ar fi cel mai frumos „cadou” pentru cei ce suferă constant de acnee. Deja îi invidiem pe adolescenții care ar putea crește cu un ten curat, feriți de grija acneei!

Până când vaccinul va fi disponibil, ne consolăm cu produsele existente împotriva acneei. Identifică tipul de acnee de care suferi răsfoind galeria foto, unde am adăugat și recomandările noastre!

Foto: Shuterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro