Șamponul uscat ar putea fi "vinovat" de căderea părului?

De când l-am descoperit ne-am îndrăgostit iremediabil de el. Șamponul uscat este arma noastră de bază în lupta cu părul gras și a devenit un prieten de nădejde în încercarea de a amâna spălatul părului câteva zile. Însă ne poate fi și dușman?

Îngrijorările noastre au explodat atunci când în mediul online a apărut cazul unei femei care acuza șamponul uscat pentru căderea masivă a părului său. Cum fotografia postată de ea era foarte sugestivă, ne-a făcut să ne punem câteva semne de întrebare în privința efectelor șamponului uscat.

Ce spun specialiștii

Utilizarea repetată și inadecvată a șamponului uscat poate provoca o rupere semnificativă a părului. Cele mai vizibil afectate zone sunt tâmplele și linia frunții unde firele sunt mai fragile. Cum acestea sunt zonele cele mai masate în timpul aplicării șamponului uscat, există riscul de a smulge firele din păr din foliculi. Din fericire, această greșeală poate fi controlată acordând mai multă atenție aplicării șamponului uscat și acționând mai blând asupra scalpului.

Un alt factor care poate provoca căderea părului este înlocuirea șamponului clasic cu cel uscat. Fiind aplicat direct pe scalp, șamponul uscat poate crea un mediu nesănătos pentru acesta și poate duce la iritații dacă este folosit mai mult de două zile la rând. Astfel apare scărpinatul și cojițele, care sunt cunoscute pentru că agravează căderea părului.

Pe lângă tehnica de aplicare prea agresivă, și ingredientele din șamponul uscat pot fi prea dure pentru scalp. Acestea conțin de obicei chimicale dure și ingrediente precum amidonul de porumb și pudre minerale, care tind să se acumuleze pe scalp. Cu cât folosești șamponul uscat mai des, cu atât acumulările se accentuează, apasă pe foliculul de păr și îl slăbesc, întrerupând ciclul normal de creștere a părului.

Verdictul

În ciuda acestor efecte, nu este cazul să arunci șamponul uscat și să uiți de el pe vecie. Încă există speranță pentru părul gras. Dacă folosești corect acest tip de șampon, nu ar trebui să ai nicio problemă.

Sfaturi

  • nu folosi șamponul uscat mai des de o dată la trei zile;
  • nu neglija spălatul corect al părului – doar așa poți îndepărta atât sebumul, cât și pudrele din șamponul uscat care se depun pe scalp;
  • masează blând scalpul atunci când aplici șamponul și acordă atenție sporită în zona tâmplelor;
  • vizitează-ți dermatologul de fiecare dată când observi o cădere accentuată a părului și menționează-i despre folosirea șamponului uscat.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro