Reguli de frumusețe pe care ne-ar fi plăcut să le ştim când eram mai tinere

Dacă ai putea da timpul înapoi, ai schimba ceva în rutina ta de îngrijire? Cu siguranță răspunsul este da. Din păcate, realizăm cât de importante sunt unele lucruri pentru noi abia prea târziu, iar acest lucru este valabil și când vine vorba de îngrjirea pielii noastre. Iată câteva lecții despre îngrijirea pielii pe care le învățăm în general prea târziu!

1. Folosește protecție solară în fiecare zi!

Protecția solară ar trebui folosită într-un mod foarte conștiincios. Nu îți face griji că nu te vei mai bronza, ci îngrijorează-te mai bine de efectele nocive ale razelor de soare: pete pigmentare, piele îmbătrânită prematur. Chiar dacă afară este înnorat, nu neglija protecția solară – razele ultraviolete pot pătrunde prin nori și au aceleași efecte.

2. Investește într-o loțiune de curățare bună!

Spălatul feței cu apă și un săpun oarecare pentru mâini este o mare greșeală – săpunul usucă fața și uneori o irită. Optează pentru o soluție de curățare special concepută pentru față, care să curețe eficient și să nu fie iritantă.

3. Demachiază-te întotdeauna!

Oricât de bune ar fi produsele de machiaj pe care le folosești, acestea tot îți vor provoca probleme dacă le ții pe față mai mult decât este indicat. Nu te culca niciodată machiată – machiajul blochează porii care ar trebui să respire pe timpul nopții ceea ce duce la apariția acneei. Ai grijă ca demachierea să fie foarte delicată cu zona ochilor – folosește produse potrivite și nu brusca pielea pentru a preveni îmbătrânirea prematură.

4. Nu exagera cu tratamentele anti-acnee!

Dacă ai probleme cu acneea, nu înseamnă că trebuie să încerci fiecare produs nou care apare pe piață și promite că va rezolva această problemă. De asemenea, nu te apuca să îți storci coșurile, mai rău vei agrava situația – acordă-le timp. Ce poți face este să acorzi o mai mare atenție îngrijirii și curățării feței, iar aspectul pielii tale se va îmbunătăți

5. Nu te atinge de coșuri!

Storsul coșurilor este unul din cele mai rele lucruri pe care le putem face în astfel de situații. Cele mai frecvente cicatrici rămase de la acnee au drept cauză acest lucru. Acest obicei duce adesea la spargerea capilarelor (mai ales în zona nasului), ceea ce va duce la probleme și mai mari.

6. Nu-ți neglija gâtul, decolteul și mâinile!

Precum fața, și gâtul, decolteul și mâinile se vor confrunta cu semne ale îmbătrânirii. Acordă-le aceeași atenție precum feței și asigură-te că folosești protecție solară și pe aceste zone.

Foto Yannis Vlamos

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro