O nouă tehnică de vopsire amenință să ia locul balayage-ului

În lumea trendurilor de colorare a părului, balayage tronează în preferințele tuturor. Însă o nouă tehnică ce promite un rezultate chiar mai naturale obținute cu un minimum de efort amenință să ia locul balayage-ului!

Deși multă lume consideră balayage-ul un trend, el este de fapt doar o tehnică de colorare. Termenul vine din limba franceză și înseamnă „a mătura”, ceea ce face referire la metoda prin care este aplicată vopseaua. Mișcările sunt realizate cu pensula asemeni celor de măturare, în aer liber, fără folosirea foliei precum în cazul tehnicilor clasice de vopsire.

Noua tehnică simplifică și mai mult lucrurile pentru că nu se mai folosește pensula, ci doar… palmele, de unde și numele de „palm painting”!

Ce este „palm painting”, cea mai nouă tehnică de vopsire

Această nouă tehnică împrumută mult din tehnica balayage: oferă părului dimensiune printr-un joc de lumini și umbre, însă duce totul la un alt nivel. Hair-styliștii au o libertate maximă cu această tehnică, folosindu-și doar palmele pentru a aplica vopseaua și pentru a o estompa în păr.

Rezultatele sunt chiar mai naturale decât cele obținute prin balayage deoarece mișcările cu mâinile sunt realizate progresiv și tranziția dintre nuanțe este mai subtilă și graduală. Un alt avantaj este că părul vopsit în această tehnică nu necesită o întreținere atât de frecventă, rezultatul având un aer atât de autentic, de parcă ar fi părul tău natural.

Foto: Hepta

Taguri:
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro