Cum să faci să îți reziste rujul pe buze

Îți spunem câteva trucuri esențiale pentru ca rujul tău să rămână pe poziții întreaga zi – fără să se șteargă, să se estompeze culoarea sau să se intindă de pe buze. 

  • Exfoliază-ți buzele înainte de a te da cu ruj

Buzele moi sunt o bază perfectă pentru ruj. Este important să îți exfoliezi buzele înainte de a le da cu ruj. Toarnă puțin ulei de măsline pe o periuță de dinți și apoi masează-ți delicat buzele cu ea.

  •  Sterge-ți balsamul de buze înainte de a aplica rujul

Una dintre cele mai comune greșeli pe care le fac femeile: aplică rujul peste balsamul de buze. Da, balsamul îți păstrează buzele hidratate, dar trebuie să îl îndepărtezi înainte de a te da cu ruj pentru că uleiurile din balsam creează o bază alunecoasă ce va face rujul să se întindă sau să se ia mult mai ușor.

  • Nu folosi creionul de buze doar pentru conturul lor

Poți folosi creionul de buze pe post de bază, înainte de a te da cu ruj – folosește-l pe întreaga suprafață a buzelor nu doar pentru contur. Astfel, rujul va rezista mai mult.

  • Folosește șervețelul pentru a îndepărta surplusul de ruj

Este un pas crucial pentru ca rujul tău să țină mai mult. Aplică un prim strat de ruj, apoi folosește un șervețel pentru a îndepărta surplusul și aplică încă un strat de ruj.

  • Folosește o pensulă pentru a întinde rujul pe buze

Make-up artiștii aplică rujul pe buze cu o pensulă pentru a putea combina ușor mai multe nuanțe sau pentru a crea un efect ombré. Există pensule speciale pentru aceasta, dar poți folosi cu încredere și o pensulă de mărime medie pentru fardul de pleoape.

Foto Yannis Vlamos

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro