08 February 2016 | autor: Roxana Cornac
Beauty chat / Beauty

Cum să faci să îți reziste rujul pe buze

Îți spunem câteva trucuri esențiale pentru ca rujul tău să rămână pe poziții întreaga zi – fără să se șteargă, să se estompeze culoarea sau să se intindă de pe buze. 

  • Exfoliază-ți buzele înainte de a te da cu ruj

Buzele moi sunt o bază perfectă pentru ruj. Este important să îți exfoliezi buzele înainte de a le da cu ruj. Toarnă puțin ulei de măsline pe o periuță de dinți și apoi masează-ți delicat buzele cu ea.

  •  Sterge-ți balsamul de buze înainte de a aplica rujul

Una dintre cele mai comune greșeli pe care le fac femeile: aplică rujul peste balsamul de buze. Da, balsamul îți păstrează buzele hidratate, dar trebuie să îl îndepărtezi înainte de a te da cu ruj pentru că uleiurile din balsam creează o bază alunecoasă ce va face rujul să se întindă sau să se ia mult mai ușor.

  • Nu folosi creionul de buze doar pentru conturul lor

Poți folosi creionul de buze pe post de bază, înainte de a te da cu ruj – folosește-l pe întreaga suprafață a buzelor nu doar pentru contur. Astfel, rujul va rezista mai mult.

  • Folosește șervețelul pentru a îndepărta surplusul de ruj

Este un pas crucial pentru ca rujul tău să țină mai mult. Aplică un prim strat de ruj, apoi folosește un șervețel pentru a îndepărta surplusul și aplică încă un strat de ruj.

  • Folosește o pensulă pentru a întinde rujul pe buze

Make-up artiștii aplică rujul pe buze cu o pensulă pentru a putea combina ușor mai multe nuanțe sau pentru a crea un efect ombré. Există pensule speciale pentru aceasta, dar poți folosi cu încredere și o pensulă de mărime medie pentru fardul de pleoape.

Foto Yannis Vlamos

Alte articole
VREI SĂ FII LA CURENT CU TOATE NOUTĂŢILe GLAM?

Act cool. Be GLAMOUR! Da LIKE paginii GLAMOUR pe Facebook.

Adaugă un comentariu