Cum să foloseşti primerul

Primerul este unul dintre cel mai importante produse în realizarea machiajului deoarece asigură o bună aderenţă a produselor, dar şi rezistenţa lor pe tot parcursul zilei.

1. Mai puţin înseamnă mai mult

Dacă te gândeşti că aplicând o cantitate mai mare de primer, machiajul tău va arăta mai bine şi va rezista mai mult, te înşeli. Dacă procedezi aşa, fondul de ten nu va rezista prea mult. O cantitate mică (de dimensiunea unei stafide) este suficientă. Masează delicat pielea pentru o acoperire uniformă.

2. Nu uita de ochi

Aplicat prin mişcări de tapotare în jurul ochilor şi pe pleoape, primerul acţionează ca un produs 3 în 1: previne întinderea machiajului sau fixarea acestuia în liniile fine ale ochiului, ameliorează aspectul ridurilor şi combate roşeaţa.

3. Şi genele au nevoie de primer

Dacă îţi doreşti gene mai lungi şi mai bogate şi eşti nemulţumită de mascara, poţi apela la acest truc: primerul pentru gene. Acesta se aplică pe gene înainte de mascara şi are ca efect alungirea şi îngroşarea firelor, hidratându-le în acelaşi timp pentru a le stimula creşterea. Dacă foloseşti primer, limitează-te la două straturi de mascara, altfel genele tale vor părea prea încărcate.

4. Ten cu probleme

Dacă ai probleme cu acneea, este bine să alegi un primer ce conţine ingrediente care luptă împotriva acesteia. Astfel poţi aplica primerul pe toată suprafaţa feţei şi să renunţi la produsele pe care le foloseai în acest scop. Dacă aplici mai multe produse antiacnee în acelaşi timp, nu vei face decât să îţi iriţi faţa şi să produci inflamaţii.

5. Sporeşte rezistenţa rujului

Pentru a evita acel aspect neplăcut al rujului fixat în liniile buzelor sau întins, dar şi dezhidratarea buzelor, aplică o cantitate mică de primer înainte de a aplica produsele. Dacă nu deţii un astfel de produs destinat buzelor, poţi apela la primerul pentru faţă.

6. Fixează cu pudră

Pentru a fi sigură de rezistenţa machiajului tău, urmează întotdeauna această ordine: primer, fond de ten, pudră translucidă. În absenţa pudrei, apa din compoziţia fondului de ten şi siliconul din primer se vor respinge, iar machiajul se va lua la fiecare atingere.

7. Netezeşte-ţi decolteul

Pe lângă faţă, ochi, gene şi buze, primerul poate fi aplicat şi pe alte zone. Deoarece umple liniile fine şi uniformizează aspectul pielii, primerul este foarte potrivit şi pentru a fi aplicat pe gât şi pe decolteu, întinerind vizibil pielea.

8. Încearcă o formulă colorată.

Dacă pielea ta este ternă, un primer roz pal poate da strălucire feţei tale. Nuanţele lila luminează nuanţa întunecată a pielii (cearcăne, pete pigmentare), iar cele verzi neutralizează roşeaţa.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro