Acneea adultă: secretul înțelegerii tenului tău

Evenimentul GLAMOUR Street Fashion Show este o sursă infinită de inspirație fashion, însă nici latura de beauty nu este neglijată. Andreea Enache, farmacist și blogger ne ajută să înțelegem mai bine și să tratăm o problemă dificilă: acneea adultă.

Acneea poate avea debutul încă din adolescență, însă dacă treci de acea perioadă nu înseamnă că te va ocoli pe mai târziu. Apariția acesteia la o vârstă matură poate naște mici frustrări mai ales dacă persoana se află între de 30 -40 de ani.

Cum este posibil ca o femeie la 30-45 de ani să aibă acnee?

Stresul zilelor noastre, viteza și alimentația neadecvată pot duce la apariția acneei. Femeile care intră în frumoasa categorie de 30-45 de ani sunt „victimele” acneei în special din cauza fluctuațiilor cantităților de hormoni din organism, iar acestea pot apărea:

 • în timpul menstrei;
 • în sarcină;
 • în administrarea anticoncepționalelor;
 • la pre-menopauză.

Stresul este un factor important, astfel cercetătorii au realizat că apariția acneei este strâns legată de factorii de stres deoarece aceștia pot produce în organism secreția unei cantități mai mari de androgeni – hormoni ce ajută la stimularea glandelor sebacee.

Persoanele trecute de 45 de ani, în special femeile, sunt predispuse la un astfel de diagnostic deoarece schimbările hormonale își spun cuvântul, menopauza fiind unul dintre factorii importanți de apariție a acneei adulte.

Acneea adultă poate fi mai problematică mai ales dacă nu este tratată la timp. Fără aplicarea unor produse antiacneice pot apărea pete închise la culoare sau cicatrici permanente.

Tips pentru a evita si trata acneea adultă

 1. Citește întotdeauna prospectul produsului cosmetic pe care vrei să îl folosești și alege produsele în funcție de tipul tenului tău.
 2. Nu încerca să storci coșurile, evită pe cât posibil acest lucru, iar dacă nu te poți abține așteaptă până acesta are acel vârf alb. Înțeapă-l cu un ac steril, iar apoi stoarce-l după ce ai „învelit” degetele într-o compresă sterilă.
 3. Ai grijă ca produsul să nu fie comedogenic. Produsele non-comedogenice și fără ulei în compoziție sunt ideale pentru un ten cu tendință acneică, acestea nu blochează porii.
 4. Evitarea aplicării excesive a produselor cu efect exfoliant. Exfolierea este foarte eficientă în tratarea acneei, însă folosirea în exces a acestor produse poate duce la sensibilizarea tenului și la apariția coșurilor nedorite.
 5. Administrarea diverselor medicamente pot duce la apariția acneei, fiind încadrată la „reacții adverse”. În această categorie intră medicamentele pe bază de corticoizi, dar și cele cu litiu în componență.
 6. Folosește un demachiant dermatologic sau 100% natural care să curețe în profunzime tenul. Nu adormi niciodată machiată, îți va îmbătrâni tenul de 7 ori mai repede.
 7. Evită aplicarea produselor de makeup care blochează porii. Alegerea produselor de makeup fără a ține cont de tipul tenului tău poate fi extrem de nocivă pentru aspectul pielii tale.
 8. Folosește cremele pe bază de retinoizi. Acestea curăță tenul și în același timp reduc ridurile deoarece ajută la construirea colagenului intracelular (2 în 1, girls).
 9. Aplică produsele care conțin acid salicilic (sunt indicate în tratarea acneei). Exfoliază blând tenul și porii, lăsând tenul catifelat și curat.
 10. Folosirea tehnologiei destinate combaterii acneii: cu lumină pulsatilă, terapia cu vid etc.
 11. Hidratează-ți pielea! Hidratarea pielii este vitală indiferent de tipul tenului. Aceasta trebuie să vină atât din interor, cât și din exterior!

Pentru a descoperi recomandările de produse ale Andreei, răsfoiți galeria foto!

Autor: Andreea Enache, blogger Farmacistul de Serviciu.

 

Foto: Hepta

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro