9 modalităţi de a-ţi îngriji corect dinţii

Pe lângă faptul că un periaj corect te ajută să stai departe de carii şi de problemele dentare, un zâmbet cât mai frumos va atrage la rândul lui o mulţime de priviri galeşe. Promitem!

Cu siguranţă zâmbetul este una dintre cele mai eficiente arme de cucerire, aşa că trebuie să avem grijă să ne îngrijim dinţii corespunzător. Pe lângă binecunoscuta recomandare a medicului (un periaj temeinic de cel puţin două ori pe zi), te ajutăm cu alte 9 sfaturi pentru un periaj cât mai corect.

  1. Asigură-te că periuţa ta este suficient de moale. Periile prea rigide pot să-ţi afecteze smalţul dinţilor.
  2. Încearcă să-ţi periezi dinţii cu delicateţe. Găseşte o perie care să aibă un mâner ușor și ţine-o la 45 de grade față de dinții din față. Dacă o ţii prea strâns și punând multă putere pe ea, o să-ţi fie greu să îți cureţi dinții corespunzător.
  3. Priveşte-te în oglindă atunci când îţi cureţi dinţii şi cronometrează durata de periere a dinţilor, care trebuie să fie de minimum 2 şi maximum 4 minute.
  4. În timpul orelor de somn se formează bacteriile, iar cariile apar mult mai uşor. Şi nu vrem asta, nu? Aşa că nu sări peste periajul de dinainte de culcare oricât de obositoare ţi-ar fi fost ziua.
  5. Nu uita să-ţi perii limba, e foarte important. Ştiai ca acest mic pas reduce cu până la 70% respiraţia urât mirositoare?
  6. Da, recunoaştem. Aţa dentară nu este cel mai la „prietenos“ instrument dentar, dar e important să scapi de bacterii şi de resturile nedorite de mâncare, şi asta este cea mai eficientă modalitate.
  7. Schimbă periuţa de fiecare dată când te îmbolnăveşti. De asemenea, cumpără-ţi una la fiecare trei sau patru luni, pentru că cele vechi îşi pierd din eficienţă.
  8. Nu-ţi închide periuţa într-un suport decât atunci când pleci la drum. Bacteriile se formează foarte uşor şi se depun pe dinţii periuţei.
  9. Nu-ţi lăsa iubitul să-ţi folosească periuţa de dinţi, şi nici tu nu o folosi pe a lui. Oricât de confortabili aţi fi în relaţia voastră, mai importantă e sănătatea, nu?

Foto: Yannis Vlamos

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro