4 machiaje atemporale: Lisa Eldridge îți arată cum să le realizezi

Renumita Lisa Eldridge recreează patru superbe machiaje moderne, inspirate de personalități iconice în beauty.

Cu peste 1,2 milioane de abonați pe YouTube, 403 000 de followers pe Instagram și 408 000 de fani pe Pinterest, make-up artistul Lisa Eldridge a devenit un adevărat fenomen. Este unul dintre make-up artiștii pionieri ai tutorialelor online, popularitatea sa este acum globală, iar numele său se leagă de acea frumusețe sofisticată și în același timp relaxată pe care o admirăm cu toate. Lisa este și un vechi colaborator GLAMOUR așa că ni s-a alăturat într-un editorial exclusiv, cu ocazia lansării primei sale cărți, Face Paint: The Story of Make-up. Ce veți vedea în paginile ce urmează nu este un how-to, ci o călătorie fascinantă în istoria machiajului. „Am fost întotdeauna fascinată de felul și motivele pentru care femeile au purtat și poartă machiaj“, spune Lisa.

Iată câteva lookuri atemporale dintre preferatele sale.

Obraji îmbujorați

Inspirație: Maria Antoaneta

'Portrait of Queen Marie Antoinette of France', 1775. The daughter of Francis I and Maria Theresa of Austria, Marie Antoinette (1755-1793) married the French Dauphin (the future King Louis XVI) in 1770. Louis became king in 1774, but Marie-Antoinette's un (Photo by Fine Art Images/Heritage Images/Getty Images)

„Vorbim despre o piele catifelată, cu un strop de culoare în obraji“, spune Lisa. Ea a folosit un fard de obraz cremă, într-o nuanță deschisă și l-a tapotat pe obraji, pentru un aspect proaspăt, după care a aplicat un strat de Instain Long-Wearing Staining Powder în nuanța Lace, The Balm, pentru intensitate. Pe pleoape, Lisa a îmbinat nuanțele de roz și violet din paleta Eye Color Quad în Lavender Lust, Tom Ford și le-a asortat unor gene feminine, pe care le-a conturat cu mascara Hypnôse Doll Eyes, Lancôme, 159 lei. Lisa a presat Benetint, Benefit, 152 lei (exclusiv în Sephora) direct pe buzele demachiate.

Tușe grafice

Beauty feature, make-up artist Lisa Eldridge creates four modern looks, inspired by classic beauty icons, cropped headshot, Egyptian inspired, model wears blue eyeliner, black winged liner

 

Inspirație: Nefertiti

2798454

„M-am inspirat din machiajul reginelor din Egiptul Antic și de privirea conturată cu khôl a acestora – aici am folosit o licență artistică și am adăugat un element modern aplicând o linie de tuș fluidă pe pliul pleoapei“, spune Lisa. Ea a „încălzit“ tonalitatea pielii cu un fond de ten ușor mai închis: „L-am aplicat foarte discret, ca să arate doar ca un voal amplificator de culoare“. Apoi, Lisa a pudrat fața folosind Terracota 4 Seasons Tailor-Made Bronzing Powder în Natural Blondes, Guerlain, 323 lei, peste pomeți, puntea nasului, tâmple și bărbie, pentru un aspect ușor bronzat. Lisa a desenat un contur gros, orientat în sus, de-a lungul genelor superioare, apoi a umplut linia genelor inferioare cu Khôl Hypnôse Waterproof în Marine, Lancôme și a folosit Artliner în Blue, Lancôme, 146 lei pentru linia fluidă din pliul pleoapei. Genele sunt arcuite, fără a folosi însă mascara: „aceasta ar schimba forma ochiului iar eu îmi doresc să fie foarte precisă și curată“. Pe buze, a trecut o pensulă de fond de ten peste contur, pentru a le mări optic și apoi a aplicat un balsam de buze.

Sculptare și smoky eyes

Beauty feature, make-up artist Lisa Eldridge creates four modern looks, inspired by classic beauty icons, 40s Hollywood inspired, side-swept hair, shimmering eyeshadow, model wears drop earrings, glitter dress

 

Inspirație: Hollywoodul anilor 1940

Marlene Dietrich, German-born actress and singer, circa 1945. (Photo by Popperfoto/Getty Images)

„Acesta este glamourul în sensul clasic, fundamental – obrajii conturați și pleoapele smoky, lucioase, atât de clasice și, în același timp, incredibil de actuale“, spune Lisa. Pentru lookul sculptat, în stilul Marlene Dietrich, Lisa a pudrat The Sculpting Powder în Medium, Kevyn Aucoin de la urechi, pe pomeți, spre colțurile gurii. „Trucul pentru contur este să construiești treptat. Îmbină continuu, cu mișcări față-spate, ca să dai impresia unei umbre, dar fără a crea dungi vizibile“, spune ea. Pentru smoky eye, Lisa preferă să combine farduri în nuanțe de negru, gri și maro, pentru a obține un efect de adâncime și pentru a evita prea multă densitate – efect ce ar îngreuna privirea. Câteva gene false individuale în colțurile ochilor și o atingere de gloss transparent pe centrul pleoapelor adaugă dramatism. Pentru buzele închise ca de sirenă abia ieșită dintr-un film mut, ea a folosit creionul contur 1000 Kisses în Black Tulip, Rimmel London, 20 lei și Pro Lip Palette în Editorial Reds, M.A.C., 179 lei.

Piele strălucitoare

Beauty feature, make-up artist Lisa Eldridge creates four modern looks, inspired by classic beauty icons, medieval inspired, blonde brows, thick lashes, glowy skin, metallic, model wears tiara, embellished headphones, dress

 

Inspirație: Frumusețea medievală

XOS741888 Portrait of a Lady, c.1460 (oil on panel) by Weyden, Rogier van der (1399-1464); 34 x 25.5 cm; National Gallery of Art, Washington DC, USA; Netherlandish, out of copyright

„Vorbim despre luminozitatea pielii iar acest look întruchipează ideea că strălucirea vine din interior“, spune Eldridge. Pregătirea este cheia: „Am masat delicat pe piele LXP Ultimate Revival Cream, SK-II, pentru a stimula drenajul limfatic“. Apoi, Lisa a aplicat Shimmering Skin Perfector în Pearl, Becca Cosmetics, beccacosmetics.com, sub fondul de ten Vitalumière, Chanel, 215 lei. „Obișnuiesc să aplic iluminatorul peste fondul de ten, dar pentru acest look, vreau mai multă luminozitate“. După, ea a tapotat pe pleoape, ca bază, Eyes to Mesmerise în Jean, Charlotte Tillbury și, peste, Eye Color Quad în Cognac Sable, Tom Ford și a finalizat lookul cu o mascara în culoarea bronzului, în detrimentrul negrului. „Nu este un look care să aducă genele în prim-plan, dar mascara metalică adaugă mai multă definire“. Buzele rămân subtile cu o atingere de Multi Color for Lips&Cheeks, Aerin.

 

Face Paint: The Story of Makeup este o incursiune în istoria machiajului și o trecere în revistă a femeilor care au știut să îl poarte cel mai bine. Cartea Lisei Eldridge explorează motivele pentru care folosim machiajul și aduce în prim-plan o serie de personalițăți iconice ale tuturor timpurilor. Pe scurt: un album pe care orice pasionată de beauty trebuie să îl aibă.

2793014

De Alessandra Steinherr, traducere și adaptare de Oana Statache, fotografii de Simon Emmett

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro